نان ساده Plain Bread
نان ساده به روش من Plain bread in my method
مواد لازم:
آرد شش پیمانه مایه خمیر یک قاشق غذاخوری سیب زمینی متوسط یک عدد
آب دو و نیم پیمانه(درکل با نیم پیمانه اب مایه خمیر سه پیمانه) نمک قاشق غذاخوری
نکته:
۱-حتما برای اطمینان از کارکردن و اثر بهتر مایه خمیر یک ربع قبل از تهیه نان ان را در اب ولرم حل کرده و نصف قاشق چایخوری شکر به ان اضافه کنید (مایه خمیر یک ارگانیسم زنده است و ازشکرتغذیه میکند)
۲-یک عدد سیب زمینی رنده شده به رشد بهتر خمیر کمک میکند(این مطلب را برحسب تصادف در حین تحقیق در مورد کیفیت نان پیداکردم که مواد بهبود دهنده نان از ترکیبات سیب زمینی است و وقتی ازمایش کردم اثر ان عالی بود)
۳-استاندارد مایه خمیر برای تهیه این مقدار نان دو قاشق غذاخوری است اما با مصرف سیب زمینی می توانید مقدار ان را تا یک چهارم کاهش دهید(من گاهی اوقات که مجبورم پنج، شش ساعت خمیر را رها کنم از یک قاشق مربا خوری مایه خمیر استفاده میکنم تا خمیر از ظرف سر ریز نکند . overflow )
۴-با اضافه کردن یک عدد تخم مرغ ،دو قاشق غذاخوری روغن ،،دو قاشق غذاخوری ماست ،شش قاشق غذاخوری شکر به مواد بالا میتوانید یک نان شیرین صبحانه تهیه کنید(من معمولا دو قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده هم اضافه میکنم،چون همیشه زنجبیل رنده شده دم دست دارم و مانند عکس ان را در یک ظرف در دار در یخچال برای یک هفته نگه میدارم وهرروز یک قاشق مربا خوری ان را هنگام دم کردن چای سبز به چای اضافه میکنم که در بخش سلامت بیشتر توضیح داده ام)

۵-من برای پختن این نان از قالب ابداع خودم استفاده می کنم که قرار دادن و جدا کردن نان دران خیلی
راحتتر است،لبه های یک ظرف الومینیومی گرد را از دو طرف به سمت بالا تا کرده مثل یک جادستمالی
و چون خیلی انعطاف پذیر است و دو دیواره بیشتر ندارد نان به راحتی از ان خارج میشود

طرز تهیه:
۱-ابتدا مایه خمیر را در نصف لیوان اب ولرم حل کرده در ان را گذاشته وبه مدت ده دقیقه کنار بگذارید،

۲-آرد(همیشه در تهیه نان بهتر است نیم پیمانه از ارد را نگه دارید و به مرور برحسب نیاز خمیر ان را اضافه کنید) و نمک را مخلوط کرده و سیب زمینی رنده شده و محلول مایه خمیر و اب را اضافه کنید،(اگرمایل بودید خمیر لطیف تر باشد مثلا برای تهیه پیتزا یا پیراشکی میتوانید به جای اب ازشیر استفاده کنید و یا سیب زمینی را حذف کنید چون نیازی نیست که خمیر زیاد پف کند)

۳-در حین ورز دادن خمیر هر جا که لازم شد بقیه ارد را کم کم اضافه کنید گاهی اوقات همه ارد مصرف نمیشوددر حدود یک ربع ورز دهیددر پایان خمیر کاملا از دست و ظرف جدا می شود اما این به معنی خشک بودن خمیر نیست،یک خمیر خوب خیلی خشک نیست و کمی حالت چسبندگی دارد،

۴-با یک دستمال اشپزخانه مرطوب روی ظرف راپوشانده و در یک مکان نسبتا گرم قرار دهید،(من معمولا یک ته استکان اب را در مایکروویو جوش میاورم و بعد ظرف خمیر را درمایکروویو قرار میدهم،یک محیط کاملا گرم و مرطوب برای رشد خمیر ایجاد میشود) و بعد از دو سه ساعت حجم خمیر دو برابر میشود،

۵-در این مرحله فقط هوای داخل خمیر را خارج کنید،punch ،(ورز ندهید) و خمیر را به شش قسمت تقسیم کنید کف قالب را ارد پاشیده یا کمی چرب کنید (و یا اگر مثل من از قالب الومینیمی استفاده میکنید بدون اینها هم بعد ازسرد شدن از قالب جدا خواهد شد) و خمیر را به شش قسمت تقسیم کنید،به صورت یک توپ ان را فرم داداه و در قالب ها قرار دهید.

۶-دوباره خمیر را در حدود دو ساعت استراحت دهید تا زمانی که فضای قالب را پرکند،

۷-در این مرحله قالب ها را در فری که قبلا با حرارت۳۵۰درجه فارنهایت گرم کرده اید بمدت ۳۰ دقیقه ،و یا تا زمانی که روی ان طلائی شود قرار دهید،(من معمولا فر را روی ۴۵۰ درجه گرم میکنم و در موفع قرار دادن فالبها حرارت را پایین میاورم.(ممکن است پختن نان در ابتدا کاری پر زحمت یا وقتگیر بنظر بیاید اما بعد از چند بار کاملا سریع و روتین میشود )

۸-بعد از در اوردن قالب ها از فر اجازه دهید کاملا خنک شوند ،نان ها را از قالب جدا کنید،در یک کیسه پلاستیکی یا ظرف در دار قرار داده در یخچال بگذارید،بعد از یک روز ماندن در یخچال میتوانید انها را هر چقدر که مایل هستید نازک ببرید،(برای اسلایس کردن نانها از چاقوی برش نان،دندانه ای، استفاده کنید)
