مربای سیب ساده با عکس Apple Jam، Moraba
مربای سیب ساده-Apple Jam
(برای دیدن عکسها و ادامه مطلب اینجا کلیک کنید)

مواد لازم:
سیب چهار عددمتوسط
شکر سه تا چهار پیمانه
آبلیمو دو قاشق غذا خوری
زعفران دلخواه
نکته:
۱-من ازاین روش ساده و ثابت برای تهیه انواع مربا در طی سالها استفاده کرده ام وخیلی راضی بودم.
۲-پخت بیشتر مرباها در ظرف لعابی و در باز(به جز مربای به که در ظرف مسی و دربسته به حالت دم کردن پلو) باعث خوش رنگ تر شدن مربا میشه.
۳-در تهیه انواع مربابرای یک کیلو میوه شیرین یک کیلو شکر(پنج لیوان) و برای یک کیلو میوه ترش ۷۵۰ گرم (سه و نیم لبوان )شکر کافیست.
۴-در تهیه مربای تمام میوه ها به جز میوه های ترش ابلیمو به کار میرود،و من همیشه علاوه بر ابلیمو از zest هم استفاده میکنم،که در دستورهای اشپزی رنده پوست لیمو ترش گفته می شود،اما در واقع رنده قسمت نازک و رنگی روی پوست انواع مرکبات است که قطر ان کمتر از یک میلیمتر است و میتواند به رنگهای نارنجی ،سبز و یا زرد باشد،و فقط با یکبار کشیدن میوه بر روی رنده (نه حرکت رفت و بگشت روی رنده ) خیلی ریز به دست میاید،و این zest در اشپزی کاربردهای زیادی دازد که انشاا... به مرور بیان می کنم.
۵-برای غلیظ تر و ژله ای شدن برخی از مرباها از جمله مربای سیب ان را در چند مرحله میپزند یعنی بعد از هر مرحله پخت ان را کاملا سرد کرده و بعد دوباره پخت بعدی که این کار باعث ازاد شدن پکتین(ماده ای ژله مانند در میوه ها)ان میشود،و یا از پودر پکتین اماده در فروشگاهها استفاده میکننددرست مثل مارمالاد های اماده بازاری که با پکتین غلیظ میشوند
۶-کلا مواد لازم که در دستور های آشپزی و شیرینی پزی داده میشودنسبی است و هر کس میتواند بر حسب ذائقه خود تا حدودی در ان تغییر ایجاد کند،(من با این روش آشپزی ساده در اینجا اشنا شدم سالها پیش وقتی به هر رسپی آشپزی رجوع میکردم با یک لیست بالا بلند از مواد خاص و خیلی دقیق روبرو میشدم که آشپزی را به نظر خیلی دشوار میکرد،شایدبه همین دلیل تصمیم گرفتم یک آشپزی غیر فانتزی و خانگی را در اینجا وارد کنم).
طرز تهیه:
سیبها را پوست کنده و فقط قسمت گوشت (پالپ) ان را خرد کرده و از شب قبل همراه با شکر به صورت لایه لایه در ظرف پخت مربا چیده و در یخچال قرار دهید، فردای انروز میوه کاملا اب انداخته است، ظرف را روی حرارت متوسط قرار داده در حدود نیم ساعت پخت کافیست در اواخر پخت ابلیمو(و zest که در قسمت نکته توضیح دادم) و بعد زعفران را که در ابجوش حل شده به ترکیب اضافه کنیدو با پشت چنگال سیبها را کمی له و پوره کنید ،بعد از چندجوش مربا اماده است.همیشه اجازه بدهیدمربا در همان ظرف پخت با در باز کاملا خنک شود یا یک شب بماند، بعد به ظرف نگهداری منتقل کنید.(در این صورت اگر مربا به حد کافی نجوشیده باشد و هنوز ابدار باشد میتوانید به راحتی انرا دوباره حرارت دهید تا کپک نزند و اگر زیاد جوشیده بود و شکرک زده کمی ابجوش اضافه کنید).
